Friday, March 20, 2015

အဆုတ္ေရာင္ရင္ ဘာေတြေရွာင္မလဲ

အဆုတ္ေရာင္ရင္ဘယ္လိုအစားအေသာက္မ်ဳိးေတြေ၇ွာင္ပီးဘာေတြ မ်ားမ်ားစားေပးရမလဲ၊ ဥပမာ-အသီးအႏွံ၊ ေနာက္ လည္ေခ်ာင္းျပြန္ေရာင္ရင္ေရာဘာေတြေရွာင္ပီး ဘာေတြမ်ားမ်ားစားဖို႕ လိုအပ္ပါသလဲရွင္ .......ေက်းဇူးျပဳျပီးေျဖၾကားေပးပါေနာ္


အေျဖေနာက္က်ရင္ ခြင့္လႊတ္ပါ။ 
အဆုတ္ေရာင္တာပဲျဖစ္ျဖစ္၊လည္ေခ်ာင္းေရာင္တာပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ေရွာင္စရာေတြက သိပ္မကြာျခားလွဘူး။ ေယဘုယ် မွတ္ခ်င္ရင္ "ေအးတာကိုေရွာင္ျပီး ပူတာေတြ ေဆာင္"ေပးရတယ္။ ေရခဲေရ၊ေရခဲမုန္႕၊အခ်ိဳပါတာ ေအးတဲ့အစားအစာေတြ အဓိကေရွာင္ရွားေပးပါ၊အခ်ိဳဓာတ္မ်ားတာ၊သၾကားပါဝင္တာ၊ျပဳျပင္ထားတဲ့အစားအစာေတြပါ ေရွာင္ေပးရတယ္။ ဆီေၾကာ္ေတြ မစားသင့္ဘူး။ ခ်ဥ္တာေတြ စားနိုင္တယ္။ အရည္မ်ားမ်ား ေသာက္ေပးပါ။ ေရွာက္ရည္၊သံပုရာရည္ ေကာင္းပါတယ္။ သၾကားမကဲေစနဲ႕။ ၾကက္စြတ္ျပဳတ္ရည္ ပိုေကာင္းတယ္။ တေန႕ေရသန္႕ဗူး၃-၄ဗူးေသာက္ပါ။ ညဖက္အေအးခံရင္ သက္သာမယ္မဟုတ္ဘူး။ ေရခ်ိဳးတာ ဆင္ျခင္သင့္တယ္။ 

ေရွာင္သင့္သည့္ အစားအစာမ်ား
-ေကာ္ဖီ၊လက္ဖက္ရည္
-ေခါက္ဆြဲေျခာက္

စားသင့္သည့္အစားအစာမ်ား
-ေရွာက္သီး
-ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ
-ဂ်င္း
-ခါၾကက္ဥ
-ခရမ္းခ်ဥ္သီး

အရည္မ်ားမ်ားေသာက္ပါ၊ၾကက္စြပ္ျပဳပ္၊သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ ေသာက္ေပးပါ
ၾကက္စြတ္ျပဳတ္ေဖ်ာ္ရည္ ေသာက္ပါ
ေလျပြန္ေရာင္ရင္ ေအးတာေတြ၊ခ်ိဳတာေတြ၊ဆီေၾကာ္ေတြ ေရွာင္ေပးပါ။
ပူတာေတြ၊ခ်ဥ္တာေတြနဲ႕ တည့္တယ္။
အသီးအရြက္မ်ားမ်ားစားပါ။
ေရဆိုတာ သဘာဝကေပးတဲ့ အေကာင္းဆံုးအရည္၊ေဆးဆိုလည္းဟုတ္တယ္။

ေဒါက္တာ ေအးမင္းထူး
၄.၂.၁၃

No comments:

Post a Comment